• Standaard

Tessa's Gewichtsverliesavontuur: Van Start tot Succes

Ik ben Tessa, 33 jaar oud en ik woon in Gouda. Mijn reis begon toen ik op mijn zwaarst 130 kilo woog. Ik had een lange weg afgelegd, waarbij ik langzaam maar zeker steeds meer gewicht accepteerde. Totdat ik op een punt kwam waarop ik dacht: “Dit moet echt stoppen.” Ik wilde geen operatie, ik wilde het zelf op eigen kracht proberen.

Daar begon mijn reis naar een gezonder leven. Ik meldde me aan bij Living Well Bloemendaal en begon met twee keer per week Milon, een gestructureerde manier van trainen die perfect bij mijn behoeften paste. Het was laagdrempelig en ik hoefde me geen zorgen te maken over het juiste gewicht of oefeningen, alles stond voor me klaar.

Mijn doel was duidelijk: ik wilde afvallen en onder de 100 kilo komen. Ik heb mezelf kleine doelen gesteld, per 5 kilo, en beloonde mezelf telkens als ik er een bereikte. Maar belangrijker nog, ik wilde een blijvende verandering in mijn levensstijl. Geen crashdiëten, maar bewuste keuzes en consistentie.
Na anderhalf jaar Milon was ik klaar voor meer uitdaging en begon ik met hardlopen. Het gaf me een gevoel van vrijheid en mentale rust. Nu sta ik op het punt om mijn grootste uitdaging aan te gaan: de halve marathon van Breda.

Door mijn reis te delen op social media hoop ik anderen te inspireren. Ik wil laten zien dat zelfs als je denkt dat het onmogelijk is, alles mogelijk is. Het draait allemaal om kleine stapjes, realistische doelen en toewijding. En bovenal, het vinden van een vorm van beweging die bij je past en waar je van geniet. Klik hier voor de Instagram pagina van Tessa

Dus aan iedereen die op het punt staat waar ik ooit was: schroom niet om die eerste stap te zetten. Vind een vorm van sport die je leuk vindt en die bij je past. En onthoud, alles is mogelijk als je er maar in gelooft en er voor gaat.

Ik voel ook een diepe trots voor mijn samenwerking met ESN, waarbij we laten zien dat zelfs de ‘girl next door’ dit soort partnerships kan aangaan. Het bewijst dat het niet alleen voorbehouden is aan de ‘fit girls’.

Nieuws

  • Meer fitness en Milon op grote hoogte!

    In de maand juni gaan we verbouwen. We gaan nog meer fitnessmogelijkheden ...

    Lees meer
  • Tessa's Gewichtsverliesavontuur: Van Start tot Succes

    Ik ben Tessa, 33 jaar oud en ik woon in Gouda. Mijn reis begon toen ik op mij...

    Lees meer
Meer nieuws